Dešrų laikymas

Įdarytos, virtos dešros ir mėsos duona laikoma šaldytuve ne ilgiau kaip parą. Šių dešrų supjaustyti griežinėliai šviesoje greitai pabąla, iš rausvų darosi pilki, todėl supjaustytų įdarytų ir virtų dešrų bei mėsos duonos nereikia iš anksto dėti į lėkštes ir palikti šviesoje. Supjaustytą dešrą, kad ir keletą valandų, reikia laikyti šaltai ir tamsiai.

Pusiau rūkytos dešros laikomos ne aukštesnėje kaip 20 °C temperatūroje iki 3 parų, o šaldytuve − iki 15 parų.

Rūkytas dešras galima laikyti ilgiau, bet tik vėsiai ir tamsiai.

Virtos rūkytos dešros ne taip gerai laikosi kaip rūkytos. Rūkytos, virtos rūkytos ir pusiau rūkytos dešros, supjaustytos griežinėliais ir vakuume supakuotos į polimerinę plėvelę, laikomos 15−16 °C temperatūroje iki 4 parų, o šaldytuve − iki 6−7 parų.

Kepenines ir kraujines dešras patartina suvalgyti tą pačią dieną nusipirkus.

Informacija iš Vikipedijos

Domenas desros.lt yra parduodamas arba nuomojamas.

Kontaktinis telefonas: +370 600 00225

Domain desros.lt is for sell or rent.

Contact phone: +370 600 00225